Hoe zeg je dit op een professionele manier… uhmm kort samengevat een nieuwe job is de eerste weken altijd nogal wennen. Dit heeft uiteraard met verschillende aspecten te maken.

  1. Je vorige job was vertrouwd, je kent alle ins en outs.
  2. De mensen ken je door en door.
  3. Je weet precies bij wie je voor wat moet zijn.
  4. De mensen weten wat jij kan en waarderen jou.
  5. Je weet de weg overal en vooral de stad ken je uit je hoofd.
  6. Je bent op elkaar ingespeeld (voor een manager en zijn assistent is dit zeer belangrijk).

Hiermee wil ik niet zeggen dat je niet van baan moet veranderen, integendeel! Ik denk juist dat het heel heel heeeeeel goed is om eens in de paar jaar te veranderen van baan. Je moet even door de zure appel heen, maar daarna leer je jezelf nog beter kennen en weet je beter wat je wel en niet in een baan zoekt. Totdat je natuurlijk uiteindelijk jouw droombaan gevonden hebt.

Een droombaan voor de één heel belangrijk en voor de andere blijft een baan gewoon werk dat moet gebeuren voor de kost. Laatst zei iemand tegen mij, Merel het is maar werk hoor. Ja ik snap die opmerking wel, ik ben een streber en ik wil het liefst alles binnen één dag weten, nee nog beter alles binnen één uur. Dat is natuurlijk menselijk niet haalbaar, dit heb ik de laatste weken ook wel gemerkt. Ik geef mijzelf niet of nauwelijks de tijd om in te werken, ik wil meteen presteren en produceren. Logische je bent ergens nieuw en je wilt jezelf van de goede kant laten zien. Je wilt exact dat gevoel terug als bij je vorige baan. Dat gevoel komt hopelijk wel terug alleen niet binnen een paar weken. En daarnaast is een nieuwe baan in een nieuw land nog net iets lastiger, je hebt te maken met een andere cultuur, mentaliteit en klimaat.

Het klimaat op Bonaire is echt perfect, warm/zonnig en lekker veel wind. Alleen waar je rekening mee moet houden is dat je lichaam hieraan moet wennen, wanneer je op de oude ‘’Nederlandse’’ manier door wil gaan loop je tegen de muur op. Ik merk dat mijn lichaam sneller moe is in de avond, terwijl ik wel weer vroeger opsta dan normaal. De zon geeft je energie, maar ook weer uitputting. De eerste week was ik aan het zweten en zweten, nu zit ik op mijn terras dit te schrijven met serieus een vest en sokken aan. Het menselijk lichaam past zich dus snel aan. (ik hoor jullie al denken, Merel niet zeuren wij zitten het vieze grijze regenachtige Nederland).

Het mooie van werken op een tropische eiland is, wanneer je even gek word op kantoor of je wilt tot rust komen. Hoef je maar een paar meter buiten je kantoor te lopen en je hebt een prachtig uitzicht, strand, dieren en een zonnetje. Op zulke momenten denk ik, oja dit is één van de redenen waarom ik hierheen ben gegaan. 🙂